Na het lezen van mijn blog van vorige week zijn er een aantal vrouwen geweest die contact met me hebben opgenomen en oh oh, wat ben ik trots op ze!

Want jeetje het vraagt een hoop boldiciousness (oftewel ‘ballen’) om daar eerlijk over te zijn en om hulp te vragen.

NIEMAND geeft graag toe dat ze teveel of te lang aan haar vriendje (of ex) denkt, dat ze ‘aangehaakt’ is. Nauwelijks of met moeite van hem en het denken over hem kan los komen. En als het dan eindelijk lukt, hoeft hij maar even in beeld te komen en hoppakee daar begint de riedel weer.

Ik kom ook een ándere categorie vrouwen tegen. Vrouwen die zich min of meer herkennen in de tekenen van OBSESSIE maar die mij willen uitleggen waarom dat geen obsessie is maar ‘verliefdheid’ is en ‘houden van’.

Ik zou zeggen: proof me wrong ?.

Want als het werkelijk OK is, waarom verdedig je dan je gefocust zijn op deze relatie -die eigenlijk niet lekker loopt- en waar er maar één persoon is die verandering wil, namelijk jij?!

Geloof me…ik heb 13,5 jaar 24/7 in een obsessie geleefd en ik had ALTIJD goeie argumenten (vond ik) om een ander te overtuigen waarom mijn relatie een goed idee was.

De waarheid?

Ik was bang en schaamde me te pletter. Alleen van de eerste was ik me bewust. En….ik had geen CLOU dat er zoiets bestond als obsessie met een man. Toen ik dàt eenmaal wist ging er een wereld voor me open?. Dan snap je meteen waarom ik daar zo passionate over ben.

Maar goed, bij jou is het misschien nog niet zo ver en misschien is het je nog nooit overkomen en herken je het ook niet in je omgeving… bless you!! Dan ben ik heel blij voor je!

Maar als je wél tekenen herkent is het ZO belangrijk dat JIJ jezelf belangrijk maakt, de man zijn ding laten doen en terugkeren naar jezelf. Jezelf koesteren, luisteren naar je Hogere Zelf, je innerlijk kompas en jouw verlangens eren.

Namelijk: gáán voor DIE relatie waarin het evenwichtig en gelijkwaardig is, waar je niet hoeft te hengelen naar aandacht en waardering! Waar géén sprake is van obsessie.

Hoe je dat doet? Door terug te gaan naar jezelf. Dát is de remedie. We zijn 24/7 met onszelf. Als wij het niet goed hebben met onszelf…waar dan wel?

Dat is DE REMEDIE om te stoppen met je rot voelen of kribbig en afhankelijk te zijn. Hieronder nog een aantal tips in de vorm van wat je praktisch kunt doen.

STOP je gedachte (dat is dus een beslissing!) en zeg tegen jezelf:

 • Mijn waarde hangt niet van hem af!
 • Mijn dag (avond, verjaardag, vakantie vul maar in) is van mij en die wil ik gelukkig en tevreden doorbrengen.
 • Mijn emoties zijn van mij, hij is niet verantwoordelijk voor mijn gevoelens.
 • Ik kan mijn gevoelens en emoties hanteren door ze te doorvoelen en goed voor mezelf te zorgen.
 • Ik stuur mijn aandacht ergens ander heen, naar iets moois en leuks dat ik heb meegemaakt.
 • Ik mag best teleurgesteld zijn en dan pak ik de draad weer op.
 • Tot voor kort kende ik hem nog niet en toen had ik ook een goed leven.
 • FOMO (Fear Of Missing Out) is geen goed uitgangspunt: wie voor mij bestemd is KOMT ook echt naar mij toe.
 • Ik ben waardevol, heb veel te geven aan mijn toekomstige partner, die mijn liefde kan ontvangen.
 • Wederkerigheid is voorwaarde voor mij in partnerschap.
 • Ga naar buiten, adem frisse lucht in.
 • Weet dat dwanggedachten over gaan…..ALTIJD als je ze geen voeding geeft en er iets anders tegenoverzet.

Nog even over de narigheid van een OBSESSIE.

Een obsessie begint altijd met een gedachte en de gedachte roept gevoelens op. Dit geldt voor ALLE obsessies trouwens, maar dat even terzijde.

Het begint op het moment dat je je gedachte en gevoelens gaat GELOVEN en aanneemt als WAARHEID. De volgende stap is het ervaren van een innerlijke beweging en die ‘vertelt’ je dat je iets moet gaan DOEN.

Die innerlijke beweging lokt dus een reactie bij je uit, je wilt actie ondernemen: bellen, dreigen, appen, stiltes, manipuleren en als je die bedachte actie opvolgt, komt er meestal een tegenreactie of radiostilte en heb je daarna meestal nóg róttere gevoelens!

En dat kan maar door blijven gaan …..

De oorzaak: gedachte geeft een gevoel, het gevoel dat zo dringend is dat je het opvolgt met een onhandige actie, wat (g)een reactie oplevert waar je weer een gedachte aanhangt over jezelf, de situatie en de ander enz. Het wordt een vicieuze cirkel.

Geen enkele man wordt daar blij van, het heeft meestal een averechts effect op jou, je omgeving niet en het is een slecht begin van je relatie.

Er zijn mannen die obsessie kunnen opwekken en daarom is het zo van belang dat je je eigen gedrag onder de loep neemt, dat je eerlijk bent, als er een ’trek’ is naar contact met hem.

Dat gevoel dat je niet zonder hem kan, is tijdelijk. Zet daar je affirmaties tegenover.

Zorg er daarom voor dat je emotioneel nuchter blijft of zo snel mogelijk weer nuchter wordt.

Obsessie kan leiden tot afhankelijkheid, emotioneel, fysiek en soms ook financieel, wat weer kan leiden tot verslaving.

Dit wordt ook wel codependency of liefdes/relatieverslaving genoemd. De andere kant van Bindingsangt, namelijk Verlatingsangst.

Als jij iemand bent of kent die hier mee te dealen heeft kan ik alleen maar zeggen: Blijf er niet alleen mee zitten!

Obsessie (angst) is erbij gebaat dat je het voor jezelf houdt. Dus je obsessie delen met iemand is een goed begin. Zoek dan wél iemand op die je verder helpt en afleidt i.p.v. die de obsessie nog verder te laten groeien.

Onthou ook dat schaamte en/of angst, rationaliseren en vergoelijken de obsessie in stand houden en vooral als je in contact bent met mannen met narcistische (egocentrische) persoonlijkheidskenmerken die positieve binding uit de weg gaan kunnen genieten van je afhankelijkheid!

I know…I have been there, done that… got the T-shirt ? of ☹?…anyway…ik weet de weg eruit en hoe het kan worden als je Zelfliefde groeit !

Feel free om een In-Zoom-Call af te spreken, je hoeft hier niet mee door te lopen. www.calendly.com/moeiteloosliefhebben is geduldig.

Met liefs, Géri