1-op-1 coaching

VRIJ ZIJN VAN DE GREEP
VAN DE NARCIST

Zonder angst in je leven met kalmte in je lijf en een rustig hoofd?

Je hebt heftige gevoelens ervaren in je relatie met je partner.

Het besef dat hij een Narcist zou zijn vervult je met afschuw en verbazing. Ergens kun je het nog niet geloven, laat staan bevatten. Het werpt totaal een ander licht op de relatie.

Geloof en ongeloof wisselen zich af.

Als je verder leest en jezelf herkent in een groot aantal voorbeelden, dan durf ik te beweren ja, dat is waarschijnlijk écht waar.

Het ene moment was je geweldig en de liefste, kort daarna kon je met de grond gelijk gemaakt worden. Soms zag je het omslaan in gedrag aankomen, soms kwam zijn gedrag ‘uit de lucht vallen’.

Je emoties zwiepten heen en weer, van puur geluk naar groot onbegrip en machteloosheid. Boosheid, verdriet en verlangen.

De veeleisendheid van je partner, zijn humeur en gedrag waar je steeds op wilde inspelen om een escalatie vóór te zijn, zorgde voor een continue spanning in je lichaam.

Hoe kon je hem nou aan zijn verstand peuteren dat het niet normaal was wat hij deed?niet leuker op.

Jij had altijd wel een excuus klaar om zijn gedrag of humeur te vergoelijken als hij onbehouwen deed op bv. verjaardagen en feestdagen die hij meestal verpestte of opeiste.

Je hoorde wel dat je omgeving er een mening over had, maar hoe meer erover gesproken werd hoe moeilijker het voor jou werd om toe te geven dat de relatie niet zo goed was als jij zou willen. Echt om hulp vragen deed je niet, dat zou een verschrikkelijke afgang zijn.

Steeds vaker kwamen de scènes voor, de ruzies, de silent treatment, de verwijten, de minachting. En jij werd er ook

Steeds langer duurde het voordat je bijgekomen was van de heftige emoties. Je weerbaarheid werd minder en minder. Jij kromp in zelfwaarde en je zelfvertrouwen daalde naar hetzelfde niveau.

En toen kon je niet meer. De emmer liep over, hij raakte je zo diep in je ziel. Of hij had ineens een nieuwe liefde of je werd op een andere manier ‘wakker’ geschud.
Jullie gingen uit elkaar.

Je hoopte dat je daarmee ‘van het gedoe’ af zou zijn. Maar helaas bleven een aantal patronen hardnekkig doorspelen.

ALS JE BLIJFT DOEN WAT JE TOT NU TOE STEEDS DEED, krijg je wat je altijd al had.

Hoe gek het ook klinkt. Iedereen kan weggaan bij de narcist. Fysiek weg. Maar wegblijven is een enorme uitdaging. En ik vertel je daarbij helemaal niets nieuws. Want of je nu feitelijk wegging bij hem, of alleen maar in gedachten…je ging steeds terug. Omdat je na élk contact met de narcist met zowel ontwenning als ontwenningsverschijnselen te maken krijgt. Altijd!

De pijn van de ontwenning zorgt ervoor, dat je weer terug gaat naar de narcist op het moment dat hij weer zijn aardige zelf is.

De ontwenning zorgt voor nóg meer verwarring. Je kunt zelfs fysieke pijn ervaren van het loslaten van de narcist. En als je er niet aan toegeeft voel je je letterlijk ‘gek’ worden.  De geestelijke en fysieke lichamelijke ontwenningspijn zijn niet uit te houden.

En niemand die je snapt!

Niemand snapt dat je maar met hem bezig blijft en over hem praat. Steeds een beetje meer, hebben mensen geen zin meer om naar je te luisteren, ze spreken minder af of nemen de telefoon niet meer op.

De gevolgen worden steeds duidelijker, je gaat je isoleren en omdat je al zoveel mensen om je heen bent kwijt geraakt, wordt je steeds eenzamer en zo blijf je in de macht van de narcist.

Je ontregelde zenuwstelsel als gevolg van de stress.

Door de tijd met de narcist is je cortisolgehalte in je lichaam enorm gestegen. Je ging van de ene dopaminehit naar de andere. Dat werkt net zoals met andere verslavingen. Je kunt niet met en je kunt niet zonder.

Je ‘stond’ altijd ‘aan’. De hele dag én nacht. Je komt niet meer tot rust, bent overprikkeld, onrustig en vaak moe. Alles bij elkaar is dat heel slecht voor je gezondheid.
In een relatie met een narcist (geweest) zijn is funest voor je emotionele, fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

Als je dit alles naar de achtergrond drukt, is het net als een kurk op een champagnefles…als de kurk plopt, vliegt alles er met een knal uit.

Het is een variant op het bekende thema: je kunt jezelf wel weghalen uit de narcistische relatie maar hoe haal je de effecten van de narcist uit jou?

Ik begrijp je

JE KUNT ZIEK WORDEN VAN NARCISME

Een jaar geleden deed ik een onderzoek onder mijn lezers of ze ernstige en chronische ziektebeelden hadden gekregen tijdens de relatie met de narcist.

De gesprekken die ik voerde waren zo schrijnend.

En ik ben zelf ook zwaar belast geraakt in de jaren met de twee narcisten. Dat is een hoge prijs die ik betaalde.

Ik weet niet welke prijs jij NU betaalt? Op fysiek en psychisch gebied?

WAAROM HET ZO MOEILIJK IS OM WEG TE BLIJVEN.

Hoe gek het ook klinkt. Één van de -onbewuste- motieven is dat je hoopt dat het niet waar is. Je hoopt nog steeds dat hij verandert…en dan ook nog graag in die man die liefdevol en voor jou beschikbaar is, vriendelijk en jou op handen draagt. En ik snap je. Je hebt zo verschrikkelijk veel geïnvesteerd in de relatie…het moet er toch een keer uitkomen!!!?

En je wilt eigenlijk helemaal niet weg, je wilt weg bij de machteloosheid en het verdriet.

Ik begrijp je.

En toch ben jij de enige die ervoor kan zorgen dat jouw situatie verandert. Jij alleen kan beslissen dat je niet meer terug wilt gaan naar de pijn en verdriet.

Dat is een must. JIJ zult door de zure appel heen moeten bijten, een bittere pil moeten gaan slikken om weer GEZOND te worden. GEZOND in je emoties, je denken, je voelen, je zelfwaarde en zelfvertrouwen. Kortom om jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben.

 

Kom op afstand!

Hoe zou het zijn om de tools te hebben om letterlijk en figuurlijk op afstand te komen én te blijven van de narcist?

En vooral belangrijk: ZONDER schuldgevoel, schaamte of wanhoop?

Om je weer goed over jezelf te voelen.
Om weer zelfvertrouwen en zelfwaarde te hervinden.

Jezelf opnieuw uit te vinden en plezier in het leven krijgen?

Bijna niet te geloven hè, dat dat kan!!?

Want. Hoe je je nu voelt is van voorbijgaande aard en ik ga je leren hoe!

Ik weet wat er kan komen en ik verzeker je dat het goed komt met je.
Je hoeft niet langer bang te zijn voor je emoties, je gedachten en je gevoelens.
Geen angst meer dat je je verstand verliest of doodgaat van de diepe eenzaamheid en verlating die zo’n kwaadaardige rol speelt.

Hoe fijn zou het zijn om een veiligheidsnet te hebben hangen voor de momenten dat je wel in contact móet zijn bv. als je samen kinderen hebt, op dezelfde werkplek werkt of een business hebt?

Dat je je weer vrij kunt bewegen zonder dat je het gevoel hebt dat hij als een duveltje op je schouder meekijkt en alsnog je leven beheerst?

WIL JIJ VRIJ ZIJN?

Kennis is macht

KENNIS IS PAS MACHT ALS JE HET IN PRAKTIJK KUNT BRENGEN

Het is geen toeval dat je op deze pagina terecht gekomen bent. Je bent al langer op zoek naar antwoorden. Naar verzachting van je pijn. Naar begrip voor wat je voelt én een oplossing voor de relatie, want ja…misschien heeft iemand de magische toverstaf en komt alles toch nog goed.

Je was bij een psycholoog of therapeut, las boeken en volgt korter of langer deze of gene die schrijft over relaties die pijn doen.

Misschien was je al bij een van mijn webinars en heb je al de nodige kennis over narcisme.

En dat is goed dat je dat gedaan hebt. Kennis over narcisme tot je nemen is goed en nuttig. Het kan behalve kennis, ook voor meer verwarring en dilemma zorgen.
Want kennis zonder gerichte focus op jouw situatie geeft, behalve bewustwording, géén verandering.

De blinde vlekken die je hebt over de effecten van het narcisme op jou, het omgaan met de narcist houden je nog vast, houden je vast in de zieke dynamiek.

En ik hoop voor jou dat je het punt hebt bereikt dat ‘you are fed up, by being fed up’. Dat je op het punt staat om door te pakken en het onderscheid wilt gaan maken tussen wat van jou en wat van hem is.

Waarom kiezen voor een professionele ervaringsdeskundige?

Voordat ik definitief kon stoppen met de -verslaving- aan mijn narcist had ik al een vermogen uitgegeven aan boeken, trainingen en cursussen, psychologen en therapeuten.

Alleen hielp het altijd maar even. En dan viel ik toch weer terug.

Want er was niemand die vanuit eigen ervaring de link kon leggen tussen mijn relatie en mijn (emotionele) problemen

En zelf zag ik het-natuurlijk- ook niet.
Het is namelijk onmogelijk om als toeschouwer naar jezelf te kijken als je in het midden van emoties zit. Van twijfel, ongeloof, boosheid, van verdriet en rouw.

Je hebt iemand nodig die jou je meer leert over Narcisme en waar nodig door jouw *ullshit prikt.
Alleen kennis is niet genoeg. Daar ben je je van bewust anders was het je allang gelukt om vrij van hunkering, verlangen, boosheid, gekwetstheid te leven en door gegaan zijn met je leven.

Als je geen handvatten krijgt over de dynamieken die Narcisme hanteert en waar je gevoelig voor bent, blijf je een prooi voor de Narcist.

Mineke van P 1967

“Ik wilde in het coachingstraject mezelf weer terugvinden en nu kan ik zeggen dat ik mijn eigenwaarde weer terug heb. Ook mijn zelfvertrouwen. Ik heb geen schuldgevoel meer, voel me steeds meer mezelf worden en dat is heel fijn. Wat ook belangrijk voor mij was dat de relatie met mijn dochter verbeterd is. Omdat ik anders met haar om ga.
Het inzicht in het gedrag van de narcist hebben daar bij geholpen. Iedereen die een relatie met een narcist heeft (gehad) zal hier baat bij hebben.
Ik vind jou een goede coach, ik kan alles met jou bespreken, je gaf duidelijke voorbeelden, waardoor ikzelf meer erover kon nadenken, zodat ik een beter gevoel over mijzelf kon krijgen.
Je bent een goed luisterend oor, ook wel kritisch, maar dat is alleen maar ten goede gekomen.
Wanneer er voor mij onduidelijkheden waren, dan loste jij het op een creatieve manier op.
Het traject heeft me heel goed gedaan. Ik voel me veel rustiger en goed geholpen om alles in een goed perspectief te zien.
Ik heb het gevoel, dat ik mezelf weer heb terug gevonden en dat voelt goed.”

Start vandaag nog

Je hebt iemand nodig die de dynamieken van haver tot gort kent. Voor wie de angsten in en de complexiteit van de narcistische partnerrelatie begrijpt.

Ik heb het beste voor met jou en steun je in je proces. H , en met jou alle stappen doorloopt en jouw innerlijke wijsheid aanboort zodat jij

Mathilde 1967

“Zonder jou was ik nooit zo ver gekomen. Dan was ik allang weer terug gegaan. Want ik zou niet bestand zijn tegen de druk en zou weer gaan hopen dat het deze keer beter zou en wel zou werken.”

Sonja T. 1969

Toen ik begreep en kon doorvoelen waar mijn oorspronkelijke pijn vandaan kwam, kwam de hele relatie in een ander perspectief te staan. Ik wist niet dat ik in mijn zorgzaamheid veel te ver was gegaan en daardoor mijn eigen grenzen niet kon voelen of bewaken. De coaching van Géri is praktisch, duidelijk en liefdevol. Je kunt merken dat ze echt ervaringsdeskundige is.

Manuela 1975

Inmiddels voel ik dat ik de regie weer terug heb over mijn leven en dat ik veel beter in staat ben om voor mezelf te zorgen. Ik begin weer sprankjes hoop te voelen dat ik het recht heb op een goed leven. De oefeningen ter ondersteuning van mijn proces waren heel inzicht gevend en iets om op terug te vallen.

Ietje 1980

“Wat ik fijn vond is dat ik snel bij Géri terecht kon en dat ik het buiten mijn werk kon houden. Daar hadden ze echt wel gemerkt dat het niet goed met me ging, maar het werkt leent zich niet voor kwetsbaarheid. Ben blij dat ik de sessies kon inplannen op een vrije dag. Verder ben ik ontzettend veel over mezelf te weten gekomen vooral het onderwerp trauma en codependency hebben mij geraakt en veranderd. Ik heb mezelf zoveel te geven en ik maak grote sprongen in Zelfliefde”

Coaching

In mijn werkende jaren heb ik me ontwikkeld als een multi-potential 😊.

Wat ik daarmee zeg is dat ik in de loop van de jaren zoveel trainingen, opleidingen en cursussen in mijn rugzak heb gestopt dat er niet 1 mthode is voor mij. Ik benut en gebruik alles van mijn kennis en kunde, als dat in jouw traject past.

Testimonial van Madeleine H.

Met andere woorden: er zit een degelijke opbouw in mijn coaching die bestaat uit:

Persoonlijke 1 op 1 coaching via Zoom/tenzij je bij mij aan huis wilt komen.

Korte lijntjes via bv. Telegram als je een dringende vraag hebt.

In het begin wekelijks, langzaamaan afbouwend naar eens per 2 of 3 weken.

Modules en schrijfopdrachten ter ondersteuning van je proces

Meditaties/visualisaties voor de connectie met je échte zelf.

Breathwork: om je zenuwstelsel te ontlasten en te reguleren. Ook helpend om goed in je lijf te komen.

Lonneke, 1972

“Omdat ik behalve in mijn relatie óók in mijn werk vastliep doordat ik vaak ziek was konden we die 2 met elkaar combineren. Mijn werk wilde mij graag ondersteunen in mijn re-integratie en ik kon gebruik maken van mijn persoonlijk ontwikkelingspotje en dat heb ik ingezet. Dus 2 vliegen in 1 klap. Wat voor mij belangrijk was dat in het coachingstraject zo duidelijk werd dat er best veel overeenkomsten waren op sommige gebieden. Ik heb veel geleerd over mijn sterke en minder sterke kanten en daarmee ook mijn valkuilen. Dat was heel erg helpend in de communicatie met de narcist. Ik voel me veel sterker dan toen ik begon met het traject. ” Lonneke 1972

Voor wie ben ik een goede coach?

Ik ben dol op de ‘tough cookies’.

De vrouw die doorzet, vasthoudend als een pitbull en héél ver ging om de relatie te willen redden. Ten koste van jezelf.

Je hebt al stappen gezet in persoonlijke ontwikkeling en je staat open voor een manier en zienswijze die wél helpt.

 Je bent coach-able of wilt dat graag zijn.

Aan jou de keuze.
De narcist gaat niet veranderen. De enige, die zeggenschap heeft over een beter leven, een betere toekomst ben jij.
De keuze voor het loslaten en herstellen van de relatie met de narcist moet je ZELF maken. Het innerlijk werk is aan jou om te doen. Dat kan soms heel alleen voelen. 

En weet dat je het nooit
alleen hoeft te doen

Want ik loop graag een eindje met je mee. Dit is wat ik je te bieden heb:

Een gouden combinatie van ervaringsdeskundigheid met professionele (gecertificeerde) Life- en Loopbaancoaching.

Opsteller en breathwork facilitator.
1-op-1 persoonlijke aandacht.
Coaching zonder label (je bent niet gek-wel gek gemaakt)
Concrete aanpak
Je kan snel bij mij terecht.

6 maanden traject, 1800 euro

Individuele coaching

4 maanden traject, 1300 euro

Individuele coaching