Een paar dagen heb je er naar uitgekeken en de zenuwen gierden af en toe door je lijf: vandaag ga je hem voor het eerst ontmoeten.

Jullie spraken elkaar een paar keer door te telefoon en dat waren fijne gesprekken.

Een paar foto’s waren over en weer gestuurd en hoe je het went of keerde je stelde je van alles bij hem voor.

Natuurlijk wist je dat de werkelijkheid anders zou zijn, maar met hulp van een paar vrienden was je in staat om NEUTRAAL naar de ontmoeting te gaan.

Wat zou hij van je denken? Ben je niet te dik/dun/lang….is je kleding wel goed (genoeg), hoe zit je haar ….oh jee het is geen mooi weer en het waait nogal.

En wat zou jij van HEM vinden: zijn kleding, zijn haar, zijn bouw, zijn gebit?

Allemaal gedachten die afleiden waar het eigenlijk gaat. Namelijk: Kan jij in jezelf voelen dat je helemaal oké bent zoals je bent?

Dat wat ook de uitkomst is van de eerste date het niets zegt over jouw waarde? Of die van hem?

Kan je luisteren en bij het gesprek zijn. Bij hem zijn?

Is deze persoon, ook al ken je hem nog niet, de moeite waard om respectvol mee om te gaan, omdat jij wilt dat het wederkerig is? Kan jij mezelf toestemming geven dat je niet hoeft te weten hoe dit verder zal lopen? En dat je zelf in de hand hebt en meebeslist over het verloop van het gesprek en een eventueel vervolg?

Tip 1:

In een eerste date is het belangrijk om de SETTING te kiezen met je date. Welke omgeving vind jij het prettig of juist onprettig? Hoe laat je daarin zien wie je bent? Heb je geleerd uit je eerdere dates wat je wel en wat je niet wilt?

Ik ben een groot fan van elkaar eerst vriendschappelijk te leren kennen voordat er fysieke intieme ervaringen gedeeld worden. Verkennen, vertrouwen opbouwen, samen dingen doen, zoeken en vinden van aanknopingspunten en overeenkomsten, dan samen beslissen of er een match is.

En om mijn volgende tips vast aan te kondigen…hem uitnodigen voor de 1e date bij je thuis is voor de meeste mannen een soort open invitation.

Tip 2: Hou de seks buiten de deur zéker op de 1e date. Als je nog niet eens zijn schoenmaat kent hoef je ook nog niet uit de broek. Really! Het maakt het allemaal minder intens, geeft minder emoties en minder binding. Het houdt je NUCHTER en beter in staat om te voelen of je date beschikt over partner-materiaal.

Ennuh…als het een probleem oplevert dan is dat óók informatie en respectloos. Niemand hoeft jou onder druk te zetten voor seks, dat is niet OK namelijk.

Hier nog wat meer tips om ervoor te zorgen dat je met respect behandeld kunt worden!

  • Weet wat jij onder RESPECT verstaat, hou jezelf accountable.
  • Stel VRAGEN, goeie vragen.
  • Wees EERLIJK ÉN TERUGHOUDEND over wat je wel en niet wilt vertellen, zonder een ijskast te zijn uiteraard ?.
  • Merk op WAT JE ZIET en HOORT bij je date en als het leuk en positief is deel dan dat met de ander.
  • VRAAG om wat je nodig hebt. Ja…..juist op een eerste date, niemand kan gedachten lezen.

Als je mijn e-book hebt gelezen dan heb je al een behoorlijk idee wie je zou willen daten.

En als je je daaraan houdt dan kun je behoorlijk trots zijn op jezelf als je in de verbinding met jezelf kunt blijven tijdens je date(s).

Ik zelf vind een eerste date eigenlijk best ‘hard werken’. Er gebeurt zoveel dat het lijkt alsof je ogen, oren en een warm hart tekort komt.

Toch elke keer dat je erop uit gaat kom je dichterbij jouw juiste partner.  

Het belangrijkste is en blijft om in een date ontdekken of er nog een volgende keer gaat komen…. en een volgende, en …..

Mijn allereerste date na 7 jaar single zijn, verliep fijn, rustig en prettig. Geen gerommel of dubbelzinnige opmerkingen, hij probeerde me ook niet meteen te zoenen en het was een fijne ervaring.

Ik kreeg te tijd om hem goed te ‘bestuderen’ en vond het fijn om naar zijn stem te luisteren.

Omdat we beiden konden delen en luisteren naar wat klopte bij het moment kwamen we tot de conclusie dat het leuk zou zijn om elkaar weer te zien en maakten een afspraak voor een tweede date.

Toen stopte het en dat was helemaal OK. We bleken geen match en geen match is geen match, hoe simpel kan het zijn.

Wil jij ook op een makkelijke en moeiteloze manier daten en kom je daarin allerlei dingen tegen bij jezelf?

Hou dan de komende weken mijn website en social media in de gaten, ik binnenkort starten met iets leuks!

Lieve groet, Géri