Overvalt jou ook weleens de gedachte dat je het zo verschrikkelijk zat bent om er altijd maar alleen voor te staan?  Vooral als het even tegenzit? Je pms’t, je auto heeft een grote beurt nodig  of de bijtelling valt je tegen, je wordt gekort op je toeslagen, je oppas is ziek geworden  en tot overmaat van ramp scheur je uit je favoriete kledingstuk. En dan is die leukerd die je hebt ontmoet ook nog eens niet beschikbaar en je baaldag is in volle glorie aanwezig.

Herkenbaar?

Vooropgesteld dat met balen op zichzelf niks mis is, kan het wel behoorlijk je humeur en je gedrag beïnvloeden, want we zijn dan meestal sneller geïrriteerd, hebben een korter lontje en reageren dat af op onze omgeving of ons zelf.

Je bent niet de enige! Zelfs de meest bewuste, zelfstandige, single, working wo(mom) heeft die momenten. Of er nou een leukerd in het vizier is of niet. Iedereen heeft momenten dat het leven minder leuk is of stressvol. Ik had vroeger regelmatig van dit soort dagen, gelukkig weet ik nu hoe ik er mee om kan gaan. Mijn hele leven was K.. en ‘het’ zou nooit meer goed komen. Als ik die DRAMA-queen-gedachte tegenkom dan weet ik dat ik ergens iets laat liggen, iets niet wil of durf op of aan te pakken en wil ik gered worden. En wel NU, en het liefst door een prins op het WITTE paard. Dan zullen mijn problemen door hem opgelost worden en dan heb ik een samen met hem een heel lang, leuk en gelukkig leven ….ja hoor Géri…..tuurlijk…NOT hahahaha.

Op het moment dat de humor weer terug is dan gaat het alweer een stuk beter met me en de baalgevoelens verdwijnen langzaam aan richting de deur om te vertrekken. Meestal

Want…. die INSTANTprins gaat’em niet worden, die ruk je niet even van de plank, anders dan zat’ie al wel naast je op de bank. Bovendien dikke kans dat het eerste wat’ie zegt is: je moet zeker ongesteld worden of zo. Of hij komt meteen met een advies, waar je dan ook weer van baalt omdat hij niet begrijpt hoe je je voelt.

Wat écht helpt is: om jezelf af te vragen wat jouw ‘het’ is. De ‘het’ van ‘het gaat niet meer goedkomen.’

Dat helpt! Het helpt ons om een grote meid te worden, om ons gevoel serieus te nemen (balen mag) én in oplossingen te denken en te handelen.

Dit is hoe het werkt:

Wees specifiek waar het over gaat!

Is het iets in je financiële situatie ( het is nogal wat om jezelf en je kids te bedruipen), er loopt iets niet op werk, of thuis, of in je familie. Je bent boos op iemand of je voelt je eenzaam of je wilt iets forceren en je merkt dat het tegen je gaat werken.

Loop eens langs al ballen die je in de lucht aan het houden bent en vraag je af: wat laat ik liggen. Waar loop je omheen omdat je het lastig vindt? Is er misschien iets dat je moet uitzoeken, een instantie bellen, om hulp vragen om iets voor jezelf te regelen je helderheid nodig hebt. Wie heb je daarvoor nodig? Wat kun jíj  doen. Misschien moet je even graven en nog wat verder dan wat voor de hand ligt, maar hé, dat kun je!

Ik weet zeker dat als je de échte aanleiding van je balen inmiddels gevonden hebt je ook de oplossing kunt vinden en in de actie kunt gaan.

Neem daarna eens even een moment om te genieten van het respectvol omgaan met je eigen emoties en gevoelens zodat je in de tijd dat je single working woman bent je eigen leven kunt vormgeven!

Als je meer wilt weten over hoe je de LIEFDE VAN JE LEVEN vindt én vriendjes kunt zijn met je single leven, mail me voor een GRATIS Skypesessie en natuurlijk kun je je ook aanmelden voor mijn liefdesbrieven en krijg je mijn e-book cadeau!

Met liefs, Géri